Laserskärmaskiner

Laserskärmaskiner är avancerade verktyg som använder laserstrålar för att skära genom olika material. Denna teknik har revolutionerat tillverkningsindustrin genom att erbjuda hög precision, snabbhet och mångsidighet. Genom att fokusera en högintensiv laserstråle på materialet kan laserskärmaskiner skära genom både tunna och tjocka material med minimalt spill och maximal precision. 

Hur en laserskärmaskin fungerar 

En laserskärmaskin fungerar genom att använda en högintensiv laserstråle för att smälta eller avdunsta material och skära genom det. Processen innefattar vanligtvis flera steg: 

  • Laserkälla: En laserstråle genereras från en laserkälla, vanligtvis en fiberlaser eller en CO2-laser. Denna laserstråle är starkt koncentrerad och har hög energi. 

  • Fokusering: Laserstrålen riktas genom speglar och linser för att fokusera strålen till en mycket tunn och koncentrerad punkt. Detta ökar energitätheten och möjliggör precisionsskärning. 

  • Skärning: Den fokuserade laserstrålen riktas mot materialet som ska skäras. När strålen träffar materialet, absorberar materialet energin och smälter eller avdunstar, vilket resulterar i en skärning genom materialet. 

  • Rörelsekontroll: Materialet och/eller laserskärmaskinen rör sig relativt till varandra för att skapa det önskade skärningsmönstret eller mönstret. Detta styrs vanligtvis av en dator som styr laserskärningsmaskinens rörelser. 

  • Kylning och gasflöde: Under skärningsprocessen kan det finnas behov av kylning för att förhindra överhettning. Dessutom kan en gas, vanligtvis syre eller kväve, användas för att blåsa bort smältan och förhindra oxidation av skärkanten. 

På så sätt fungerar en laserskärmaskin genom att använda en koncentrerad laserstråle för att exakt skära genom olika material med hög precision och effektivitet. 

5 fördelar med laserskärmaskiner  

  1. Hög precision: Laserskärmaskiner erbjuder extremt hög precision och möjliggör skärning med mycket små toleranser. Detta gör dem idealiska för tillverkning av detaljerade och komplexa delar. 

  1. Snabbhet: Laserskärmaskiner kan skära genom material betydligt snabbare än traditionella skärmaskiner. Den höga hastigheten möjliggör effektiv produktion och kortare ledtider. 

  1. Mångsidighet: Laserskärmaskiner kan användas för att skära en mängd olika material, inklusive metaller, plast, trä och kompositmaterial. De är också kapabla att skära olika tjocklekar med hög precision. 

  1. Minimalt materialslöseri: Med sin smala skärspår och höga precision minimerar laserskärmaskiner materialets slöseri. Detta innebär lägre materialkostnader och minskad avfallshantering. 

  1. Automatisering: Moderna laserskärmaskiner kan integreras med automatiserade system för att möjliggöra obemannad drift och kontinuerlig produktion. Detta ökar produktiviteten och effektiviteten i tillverkningsprocessen. 

Fiberlaserskärmaskiner från BNR produkter 

BNR Produkter AB är stolta över att vara återförsäljare av Wise-cut's CNC fiberlaserskärmaskin. Denna avancerade produkt har utvecklats för att möta behoven hos mindre och medelstora industrier samt verkstäder, och den erbjuder enastående kvalitet och precision till ett överkomligt pris. WT3015 fiberlaserskärmaskinen är resultatet av WISE-CUT-Laser's moderna teknologi och når internationella standarder för skärmaskiner. Med beprövad utrustning från erkända tillverkare garanterar denna maskin hög prestanda och tillförlitlighet. Den är idealisk för bearbetning av metallmaterial och är det förstahandsvalet för industrin. Med BNR Produkter AB som återförsäljare kan kunder dra nytta av högkvalitativa produkter och pålitlig service.